De meest extreme offpiste locatie ter wereld! | Alaska 2022 | Cloud9 Travel
2022

Alaska heliskitrip

Grenzen verleggen op de meest extreme offpiste locatie van de wereld!

Neem contact op
Favorites Alaska heliskitrip 2022

Alaska heliskitrip 2022

12 t/m 19 maart 2022 gaan we met een groepje Nederlanders en Belgen je stoutste dromen waarmaken op het extreme terrein in Haines. Alaska heeft de reputatie voor het meest steile en technische terrein van de wereld, en dat kunnen we volledig bevestigen. Door het maritieme klimaat is dit “the place to be” als het gaat om uitdagende hellingen.

Vanwege dit indrukwekkende gebied, is het belangrijk dat je jezelf comfortabel voelt in steil terrein en dus een gevorderd ski- of snowboardniveau bezit. Maar niets gevreesd, de gidsen plannen afdalingen gebaseerd op het niveau van de groep. Ze zullen je langzaam maar zeker naar de ultieme spots brengen die binnen de mogelijkheden van de groep liggen: van zacht glooiende hellingen tot pittige steeps.

Welcome to paradise.

- Menno Boermans

Haines, Alaska

Het ruige havenstadje Haines ligt op een prachtig schiereiland omringd door besneeuwde bergtoppen. In Haines word je omringd door het hoogste kustgebergte ter wereld. De Fairweather Range reikt met toppen wel tot 4671 meter hoogte en de Saint Elias Mountains gaat zelfs tot 5489 meter! Wanneer de bittere kou uit het noorden de relatieve warmte van de oceaan ontmoet gebeurt er iets magisch in de atmosfeer: de vochtigheid die zich inlands verplaatst verandert in solide poedersneeuw die kwalitatief ongeëvenaard is. Het gevolg van deze arctische en maritieme invloeden is dat de ‘steeps’ in Haines een stabiel sneeuwdek kennen.