Skiën in Groenland >> Heliski reis naar de natuur! | Cloud9 Travel
Bestemming

Groenland

Ver weg van huis, dicht bij de natuur.

Neem contact op

Waarom Groenland?

Het magisch witte eiland Groenland is onlosmakelijk verbonden met Eskimo’s, sneeuw en koude omstandigheden. Toerisme is er schaars en jouw avontuur in het ongerepte landschap speelt zich ver van de bewoonde wereld af. Hier liggen bergen die nog niet eerder door freeride skiërs of snowboarders bezocht zijn. Het zetten van verse sporen heeft in Groenland een heel bijzondere betekenis!

Jouw bestemming ligt tussen de grote fjorden van de regio Angmagssalik, aan de oostkust. Een afdaling start meestal vanaf de top van de fjord en heeft een lengte van tussen de 800 en 1100 meter. De prachtige poederbochten brengen je naar de rand van de kust, waar de helikopter klaar staat om je weer op te pikken. Dit is een unieke ervaring die je uitsluitend op Groenland zult meemaken.

Voor wie?

Groenland is de perfecte locatie voor avonturiers, gepassioneerde bergsportliefhebbers en iedereen die van bijzondere bestemmingen houdt. Onze lokale partner heeft vele jaren ervaring met het gidsen van freeriders door dit ongerepte gebied. Zij garanderen keer op keer een bijzonder avontuur! Wat dacht je van lunchen op een dobberende ijsschots? Kan geregeld worden.

Samen duiken we vanuit ons Inuït dorpje middenin het grote onbekende de diepe poedersneeuw in. Bij slecht weer blijft de helikopter aan de grond en gaan we toerskiën of splitboarden. Bij goed weer blijven we extra lang buiten. We zitten hier namelijk zo noordelijk dat we uitzonderlijk lang daglicht hebben!

2 mannen in Groenland
Paul de Groot met ski's in Groenland

Niet te vergelijken met wat je eerder hebt gezien. ik heb al aardig wat mooie plekken gezien maar dit is echt iets speciaals. Ik heb me vooral verbaasd over hoe makkelijk het je wordt gemaakt om bij perfecte sneeuw en terrein te komen.

- Menno Koelewijn

Testimonial Menno Koelewijn

Heliski

Omdat dit bijzondere sneeuweiland op een hoge breedtegraad ligt is het seizoen kort. In maanden april en mei kunnen er per week slechts drie tot vier groepen van maximaal vier personen naar Groenland afreizen. Voor deze groepen zijn twee B3 helikopters permanent beschikbaar.

Groenland bereik je via IJsland. Vanuit Reykjavik vlieg je met een reguliere Air Iceland-vlucht, of via het privé charterbedrijf Eagle Air, verder. Het vliegtuig vertrekt op zaterdagmorgen vanaf de binnenlandse terminal in Reykjavik. Je dient dus uiterlijk vrijdagavond in Reykjavik aanwezig te zijn. Hierdoor duurt de totale reis in dit ‘Winter Wonderland’ dus tien dagen. Uiteraard kunnen wij het gehele traject van deur tot deur voor je organiseren.

Small Groups

Als je kiest voor een heliski programma in Groenland ben je op pad in kleine groepen met een flexibel programma. Het weer en de sneeuwcondities zijn van grote invloed op het verloop van je reis. Daarom moeten we reëel zijn: met een of twee dagen slecht weer is niet onwaarschijnlijk. Gelukkig vinden deze eventuele ‘downdays’ plaats in een prachtige omgeving met een unieke cultuur! Er is meer dan genoeg te doen, dat verzekeren we je. Op dagen dat er geskied wordt halen we het maximale eruit en zul je keer op keer met een glimlach bovenaan nieuwe afdalingen klaarstaan! Dit uitzonderlijke gevoel kunnen we niet beschrijven, dat moet je gewoonweg ervaren.

Materiaal

De gehele operatie wordt gerund door heliski-veteraan Kevin Boekholt, een IFMGA/UIAGM gecertificeerde berggids die al ruim dertig jaar in het vak zit. Naast dat hij hoofdgids is bij ‘s werelds grootste en meest gerenommeerde heliski-organisatie: Canadian Mountain Holidays (CMH), heeft hij ook in Nieuw Zeeland zijn eigen heliski-bedrijf.  Zijn team bestaat uit zeer ervaren en volledig gecertificeerde gidsen.

Op locatie zijn ski’s, toerski’s, lawinepiepers, schep, sonde en klimgordels voor op de gletsjer aanwezig. We raden je echter aan je eigen spullen mee te nemen als je dat prettiger vindt. Omdat de temperatuur meestal tussen de –5°C en -10°C ligt, is een goede voorbereiding belangrijk. Alle overige informatie en tips zullen we tijdens een persoonlijk gesprek met je bespreken. Mocht je gebruik willen maken van het materiaal op locatie dan horen we dat graag bij je reservering al. 

Kulusuk

Kulusuk behoort tot een van de laatste jager- en verzamelaars communities van Groenland. Dit pittoreske dorpje is gelegen aan de oostkust van het land. Je hotel bevindt zich op een halfuur lopen uit het piepkleine centrum van Kulusuk. Hier vind je alles wat je nodig hebt. Verwacht op deze afgelegen locatie echter geen grote luxe. We zijn tenslotte op avontuur.. We garanderen natuurlijk wel een warm comfortabel bed en voedzame maaltijden. Als kers op de taart kun je in deze ruige en ongerepte omgeving ieder moment een ijsschots voorbij zien dobberen..

Terrein en sneeuwcondities

Dankzij het gebruik van helikopters is het aantal mogelijke afdalingen enorm groot. We kunnen verder komen dan het oog reikt en daarom doen we dat ook. Omdat er geen bomen zijn, moet het weer goed genoeg zijn om volledig zicht te hebben. Ook is er geen garantie op poedersneeuw. Hier draait het om het beleven van iets unieks, iets bijzonders en iets onvergetelijks. Als je zeker wil zijn van diepe poedersneeuw, dan verwijzen we je graag door naar een van onze andere bestemmingen.

Skiniveau

Ter voorbereiding op deze reis is het verstandig om enigszins zeker te zijn van je ski-niveau. Daarnaast is ook een en goede basisconditie een vereiste. Bij twijfels of vragen wisselen we hierover samen van gedachten. Wij weten de juiste vragen te stellen om erachter te komen of deze reis naar Groenland iets voor jou is.

De reis

De reis van Amsterdam naar Kulusuk begint met een vlucht naar Reykjavik in IJsland. Na je aankomst op vrijdag, vlieg je op zaterdag door naar Kulusuk Airport. Dit is een korte, maar prachtige vlucht. Het is raadzaam om alles door ons te laten organiseren, zodat we zeker zijn van een voorspoedig verloop. Eenmaal in Kulusuk aangekomen start het avontuur op het moment dat je het vliegtuig uitstapt!

Proud partner of

partner
×