Catski in Macedonië! | Al vanaf €990,- te Boeken✔️ | Cloud9 Travel
Bestemming

Macedonië

Toeren met een catski in Europa’s meest onbekende freeride-bestemming.

Bekijk de brochure

Waarom catskiën Macedonië?

In Macedonië ontdekt je niet alleen de ongerepte natuur van de Shar Mountains, maar beleef je ook een bijzondere cultuur van dichtbij. Je gaat op pad met Eskimo, de oudste catski operator van Europa! De hooggelegen grasweides van Papova Shapka zijn de ideale ondergrond voor jouw freeride avontuur! Je verblijft op 1687m en zal de prachtige toppen tot 2747m van dichtbij meemaken. Verwacht heerlijk lange afdalingen over het uitgestrekte glooiende landschap. Hier is dagelijks weer iets nieuws te ontdekken! Dit geldt overigens ook de Macedonische keuken, die bestaat uit een mix van Mediterrane en Oosterse invloeden.

Voor wie?

Catskiën is familie van het heliskiën. Deze verrassende locatie is interessant voor iedere freerider die het iets dichter bij huis zoekt, maar wel een unieke ervaring wil. Je zet je ‘first tracks’ met een klein groepje enthousiastelingen en krijgt daardoor altijd het aantal verticale meters waar je voor kwam. Relax tijdens je rit in de Cat met een muziekje, snacks en klets bij met je ski buddies. De bergen in Macedonië zijn een stuk ouder dan de ‘jonge’ Alpen. Dit resulteert in veel open vlaktes en brede couloirs. Hierdoor is dit gebied zowel geschikt voor beginnende offpiste skiërs en snowboarders als voor gevorderde freeriders!

Catski met groep mensen in Macedonië
Snowboarder laat spoor achter in diepe sneeuw

Welcome to paradise.

- Menno Boermans

Testimonial van Menno Boermans

Catski trips in Macedonië

Catskiën in Macedonië is mogelijk vanaf half december tot begin april. Vanaf meerdere luchthavens vlieg je met een directe vlucht naar Skopje en vanaf Schiphol vlieg je met een korte overstap naar Skopje. Het is mogelijk een 8-daagse reis van zondag tot zondag, 6-daagse reis van woensdag tot maandag of een 5-daagse reis van zondag tot donderdag te boeken. Er staat elke dag maar één ding op het programma: heel veel freeriden. Eskimo werkt met groepen van maximaal vijftien personen en elke groep heeft een eigen snowcat. Het enorme terrein is dus ‘all yours’..

Backcountry safari

Bij een Backcountry Safari slaap je ’s nachts onder de sterren in tenten van Eskimo Freeride of, mits de sneeuw het toelaat, in zelfgemaakte iglo’s. Je bent twee dagen en één nacht onderweg in ruig en wild terrein. Dit brengt mogelijkheden met zich mee: wat dacht je van nachtskiën? De sneeuw reflecteert in het licht van de Cat, een uiterst bijzondere ervaring! Afhankelijk van de groepsgrootte heb je een of twee private Cats tot je beschikking. Hierdoor kun je heel veel meters maken! Tijdens deze safari ervaar je de wilde en ongerepte natuur van Macedonië van dichtbij.

Onze partner in Macedonië

In de jaren negentig bouwde een groep middelbare scholieren, tijdens avontuur in de Sharplanina bergen noodgedwongen een iglo om de nacht door te brengen. Geïnspireerd door deze intense ervaring werd vijftien jaar later de eerste catski operator in Europa opgericht, Eskimo Freeride. Tijdens hun jarenlange reizen door Canada, Kamtsjatka en Nieuw-Zeeland kwam het team achter Eskimo tot de conclusie dat de bergen ‘thuis in Macedonië’, net zo mooi en uitdagend waren voor offpiste liefhebbers. Sinds 2007 verwelkomt Eskimo Freeride freeriders vanuit de hele wereld om te genieten van de Macedonische natuur, cultuur en gastronomie.

Veiligheid

Eskimo hanteert hoge veiligheidseisen. De afdalingen worden door de gidsen en snowcat chauffeur bepaald die nauwlettend de weersveranderingen en de sneeuwstabiliteit in de gaten houden. Er zijn altijd twee cats onderweg, zodat de een de ander eventueel te hulp kan schieten. Alle gasten dienen een lawinepieper, schep, sonde en lawineairbag te dragen. Eskimo Freeride geeft je hier een uitleg over en deze kan je ter plekke lenen. De gidsen en snowcat chauffeurs van Eskimo Freeride kennen het gebied door en door en hebben jarenlange ervaring.

Popova Shapka, Macedonië

Popova Šapka ligt in het westen van Macedonië op ongeveer 70 kilometer van de hoofdstad Skopje en midden in de oude Shar Mountains. Met het weidse landschap en open terrein is Macedonië een zeer bijzondere locatie voor avontuurlijke freeriders. Je gaat dagelijks met een catski op pad en start daardoor elke afdaling op afgelegen plekken in de vrije natuur. Daarnaast zijn de cultuur, de tradities en gastronomie van Macedonië een ware ontdekkingsreis.

Terrein en sneeuwcondities

Het terrein van de Shar Mountains bevat vooral wijdse vlaktes met onderaan treeruns maar er zijn ook steile couloirs met kliffen te vinden. De boomgrens ligt rond de 1700m. Daarboven zijn het uitsluitend grasvlaktes die de perfecte ondergrond bieden voor het freeriden. De thuisbasis van Eskimo Freeride is het op 1687 meter hoogte gelegen Popova Šapka. Je verkent de regio van Tito tot Jelak: een gebied van 32 km2 dat alleen maar bereikbaar is per catski! Met een gemiddelde sneeuwval van vijf meter per jaar zijn de sneeuwcondities hier vaak te vergelijken met gunstig gelegen gebieden in de Alpen.

Lodge

Je verblijft in Hotel Arena Teteks, het middelpunt van Eskimo en alle activiteiten. Een basic verblijf in “balkan stijl’ maar verbazingwekkend goede typische keuken. De catski staat naast de deur geparkeerd, zodat je de volgende dag direct aan een nieuw avontuur kan beginnen. Het hotel ligt in het dorpje Popova Šapka, vlakbij het freeride terrein. Er is een restaurant, een goed gevulde bar met fijn geprijsde drankjes en een lounge om ’s avonds te relaxen. Meestal zul je in het restaurant eten, maar af en toe ook in één van de traditionele en authentieke restaurants van Popova Šapka. Na een intensieve dag op de bergen kun je ook van een welverdiende sauna en spa genieten.

Reis naar Macedonië

Vanaf verschillende vliegvelden vlieg je in een kleine drie uur met een directe vlucht naar Skopje, wat Macedonië tot de snelst en gemakkelijkst bereikbare locatie van Cloud9 Travel maakt. Ideaal als je niet ver wil reizen of maar beperkte tijd hebt! Tevens kan je vanaf Schiphol ook met een korte overstap naar Skopje vliegen. Je wordt opgehaald op het vliegveld en in anderhalf uur naar Popova Šapka gebracht. Hierdoor ben je sneller in Macedonië aan het catskiën, dan wanneer je naar de Alpen zou rijden! Op de laatste avond word je naar Skopje gebracht voor een laatste avond en nacht in de hoofdstad van Macedonië. Zo ben je de volgende dag gegarandeerd op tijd op het vliegveld voor de terugvlucht.

Proud partner of

partner
×