Skiën in Canada | Een unieke kans voor Helikopter Skiën! - Cloud9 Travel
Bestemming

Skiën in Canada

Klassieke en sneeuwzekere afdalingen in ’s werelds beroemste heliski terrein.

Neem contact op

Waarom heliskiën in Canada?

Diep in de Canadese wildernis ski je door eeuwenoude bossen en weidse velden waar de verse sneeuw zich gedurende de winter maar blijft opstapelen.. Er valt hier maar liefst gemiddeld achttien meter poedersneeuw per winter! Al sinds 2007 hebben wij een partnerschap met Canadian Mountain Holidays (CMH). CMH is het oudste en meest ervaren heliski bedrijf ter wereld! Ze beschikken over 13 lodges verspreid door heel British Columbia en zorgen er al ruim vijftig jaar voor dat elk heliski-avontuur aan al je verwachtingen voldoet.

Vanuit je slaapkamer in de lodge heb je direct toegang tot de beste freeride locaties ter wereld. Elke vlucht met de helikopter geeft je niet alleen een adembenemend uitzicht over de indrukwekkende Canadese bergketens, maar ook over dat prachtig witte poederveld waar jij samen met de andere ‘lucky few’ je afdalingen zal maken.

Voor wie is heliskiën in Canada geschikt?

Rekening houdend met je niveau, je budget en de tijd van het jaar, kunnen we tientallen verschillende opties voor jouw reis aanbieden. Dankzij het grote aanbod is eigenlijk elke reis wel ‘custom made’. Beginnende offpiste skiërs worden vertrouwd gemaakt met het freerider door middel van het ‘Powder Intro’ programma. Vergevorderde freeriders kunnen hun hart ophalen met ‘Steep Camp’ en onze eigen ‘Pillow Weeks’! Ook als je tussen deze twee uitersten in zit biedt CMH de oplossing. Omdat Canada zoveel te bieden heeft zijn er reizen voor elk niveau.

Heliboarden was voor mij als snowboarder altijd dé ultieme droom. In 2016 ging deze droom in vervulling toen ik voor het eerst meeging… 5 dagen lang iedere dag mogen snowboarden tijdens perfecte omstandigheden, in de meest prachtige omgeving, met alleen maar “like-minded” mensen!!! Echt een feestje en een reis die ik nooit meer zal vergeten. Dit was dan wel de eerste, maar zeer zeker niet de laatste keer :) Thanks to Philippe en Paul for making my dream come true!

- Bibian Mentel, Olympiër

Testimonial Bibian Mentel - Olympisch kampioen snowboardster

Heliski mogelijkheden in Canada

Met dertien verschillende locaties en een gevarieerd heliski-aanbod, zijn de mogelijkheden gedurende het winterseizoen (van december tot en met april) ontelbaar. Je kunt ervoor kiezen om zelf of met jouw reisgenoten aan te sluiten bij een andere groep, maar als je liever met een intiemer gezelschap een eigen helikopter wil dan kan dat uiteraard ook. In beide gevallen zul je samen met gelijkgestemden de tijd van je leven hebben. Eén ding is overigens bij elke trip hetzelfde: de heli brengt je naar de meest adembenemende plekken en onze gidsen zorgen ervoor dat je de mooiste sporen kunt trekken! Neem contact met ons op voor meer informatie of bekijk nu al onze lodges iets verder op deze pagina.

Signature Trips | Groepsreizen

Signature Trips zijn er voor elk niveau. Deze groepsreizen zijn programma’s ontwikkeld voor beginners, maar ook voor enthousiastelingen die hun grenzen willen verleggen. Je hoeft dus geen (semi)professionele skiër of snowboarder te zijn om mee te kunnen. CMH hanteert per reis een maximum van vier groepen van elk elf personen, die op niveau bij elkaar worden ingedeeld.

Als groep ga je onder wisselende begeleiding van een vast aantal gidsen op zoek naar de allermooiste onverspoorde afdalingen! We bieden deze helireizen aan op negen unieke locaties van CMH. Je kunt je uiteraard individueel boeken en op die manier vele andere freeriders met dezelfde passie en gedrevenheid ontmoeten. Hier maak je vrienden voor het leven!

Small Group

De Small Group heliski-programma’s zijn speciaal ontworpen voor groepen van vier tot zes personen, inclusief een gids. Jullie vliegen met een Bell 407 of Bell 212 helikopter, die je snel op kan pikken voor de volgende afdaling. Zo maak je nog meer meters. Je kan deze reis met je vrienden of familie maken, maar ook alleen. In kleinere groepen wordt er uiteraard aandacht besteed aan het niveau van de deelnemers, zodat iedereen optimaal van het diverse terrein kan genieten! Boek een Small Group op een van de drie prachtige locaties van CMH in de Adamants, Kootenays of Monashees.

Private of Exclusive

Tijdens een Private Trip zit je met maximaal vier personen in een groep, bestaande uit vrienden, familie of je nieuwe freeride partners. Er gaan twee gidsen met jullie mee en je hebt tevens je eigen Bell 407 of Bell 212 helikopter die je vanuit de Gothics Lodge of Revelstoke Lodge bovenaan de beste afdalingen afzet. Aan het einde van de dag kun je relaxen en verhalen uitwisselen met de andere gasten in de lodge.

Heb je echter altijd al gedroomd van een eigen berg? Dan kun je ook kiezen voor de meest exclusieve vorm van het heliskiën: namelijk een Exclusive Trip. Vanuit je eigen lodge word je door een privé helikopter afgezet op de berg die alleen jij en je familie of vrienden met elkaar delen. Er gelden geen limieten, je skiet zolang je benen het volhouden. Twee gidsen begeleiden jullie vanuit de Valemount, Bighorn of Nomads Lodge door de prachtige ongerepte Canadese natuur.

In feite huur je met je eigen groep gewoon een complete lodge af! Exclusiever dan dit wordt het niet.

Veiligheid

Bij Cloud9 Travel en CMH gaan we verder dan de minimale veiligheidseisen en nemen we altijd extra voorzorgsmaatregelen om de veiligheid van al onze gasten te garanderen. Een gids van CMH heeft gemiddeld veertien jaar ervaring in zijn vakgebied en iedere groep heeft minimaal één (ACMG/IFMGA) gecertificeerde gids die de groep leidt. CMH werkt samen met Alpine Helicopters. Zij zijn koploper in de helikopterindustrie als het gaat om veiligheidsvoorschriften. De helikopters bij CMH worden gevlogen door de beste piloten die thuis zijn in de Columbian Mountains.

Heli High Five

Zonder te betalen heliskiën met CMH? Dat kan! Neem vijf nieuwe heli-skiërs of snowboarders met je mee naar CMH en jij mag GRATIS mee! Voor één nieuwe gast krijg je een korting van 20% op jouw reis. En die korting stijgt met 20% voor elke nieuwe gast die via jou bij CMH boekt.

Wie komen hiervoor in aanmerking? Berg-, ski- of snowboardgidsen die lid zijn van de ACMG, AMGA/IFMGA of van de ISIA. Een ski-of snowboardinstructeur die lid is van de CSIA/CASI of PSIA/AASI. En ski- of snowboardcoaches die aangesloten zijn bij de CSCF/FESC.

Lees hier meer over de Heli High Five deal!

Bekijk al onze lodges

Locatie en terrein: CMH Heliskiing, Canada

CMH geeft je toegang tot 3,1 miljoen hectare aan terrein. Dat is ongeveer een derde van het oppervlakte van Zwitserland! Als pioniers van het heliskiën kon CMH zijn stempel zetten op het mooiste terrein van de Columbia Mountains. De beste sneeuwcondities ter wereld horen daar uiteraard bij. Van uitgestrekte en ongerepte poedervelden tot hooggebergte en uitdagende treeruns: sneeuw is er in overvloed. Dankzij de geografische ligging van de Columbia Mountain ranges is dat geen gewone sneeuw, maar ‘Champagne Powder’. De wereldberoemde ultiem droge Canadese poedersneeuw! Het paradijs op Aarde bestaat echt..

Terrein en sneeuwcondities

De dertien door CMH geselecteerde unieke gebieden omvatten tot op de dag van vandaag de mooiste ski-terreinen van de wereld. Er vallen enorme hoeveelheden droge poedersneeuw en elk gebied heeft zijn eigen combinatie van bos, grote velden en gletsjers. Alle gebieden zijn exclusief voor CMH met een uitdagend en gevarieerd terrein. Canada is een sneeuwrijk land, dat staat vast. Maar waar ligt de meest sneeuwzekere plek van allemaal? Dat is Mount Copeland, gelegen in het hart van het CMH terrein in Revelstoke. Met een jaarlijkse sneeuwval van ruim vierentwintig meter verbreekt dit cijfer alle Canadese records.

Lodge leven

Al sinds zijn oprichting in 1959 streeft CMH naar casual luxe. Dit hebben ze weten te realiseren op de meest afgelegen en indrukwekkende locaties in Canada. De lodges zijn uitsluitend gebouwd om te ontspannen, te genieten en op te laden. Zo zijn er bijvoorbeeld sauna’s, hot tubs, massageruimtes, een klimmuur en fitness beschikbaar, maar ook een gezellige open haard en kleine bar ontbreken niet. Verspreid over dertien unieke locaties vind je zowel remote lodges waar je uitsluitend met de helikopter kan komen, als knusse lodges midden in een van de gezellige dorpjes in de Columbian Mountains.

Neem contact met ons op voor meer informatie of bekijk nu al onze lodges hierboven.

Reis naar Canada

Vlieg met KLM comfortabel, gemakkelijk en snel vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Calgary in minder dan negen uur. Afhankelijk van de lodge waar je verblijft haalt CMH transport je op in Calgary, Kelowna of Kamloops. Binnen drie uur na de landing op het vliegveld sta je bij de eerste lodge van CMH. Voordat je heliski-avontuur begint, kun je zelfs nog een geweldige roadtrip maken langs plaatsen als Banff, Lake Louise, Kicking Horse en Revelstoke. Laat je verrassen door de Roger Pass en de Rocky Mountains!

Proud partner of

partner
×