Heliskiën | Unieke belevenis | Exclusieve Wintersportreizen

Heliskiën

Als ik kan tekenen voor een levenslang contract, dan doe ik het meteen!

Presentatie boeken

Heliskiën, een unieke belevenis!

Helikopter skiën en -boarden is voor wintersporters een ultieme droom. Maar voor veel mensen voelt het onbereikbaar; uitsluitend iets voor de rich and famous. Niets is minder waar. De luxe skivakanties van Cloud9 Travel brengen je naar de meest exotische winterbestemmingen ter wereld, maar blijven toch toegankelijk. Hoe dit kan? Dat leggen we uit…

Ons doel is jou een extase van geluk bezorgen. Het moment dat je de helikopter uit stapt, het moment dat je bent afgezet, de stilte terugkeert en je opeens beseft waar je bent.. Dát moment, daar richten wij ons op en we willen dat jij dat zelf ook mee kan maken!

Wat is heliskiën of heliboarden?

Vanuit een remote lodge (oftewel: een locatie middenin de wildernis) maak jij elke dag meerdere ‘drops’ op de beste locaties in de bergen. Deze zijn vooraf onderzocht en geselecteerd. Met de helikopter vlieg jij vanuit jouw lodge naar sneeuwtoppen met ultieme condities! Want met een heli kom je op plekken waar een ander niet kan komen.. 😉

De locaties van Cloud9 Travel

Cloud9 Travel is voortgekomen uit CMH Benelux en naast legendarische helireizen naar Canada bieden we nu ook (eindelijk!) luxe skivakanties aan naar Alaska, IJsland, Groenland, Chili en Nieuw-Zeeland. Daarnaast kan je met ons catskiën in Macedonië (al vanaf € 999,-!). Een ervaring met een Cat die dichter bij huis, maar net zo gaaf is!

Elk jaar organiseren we exclusieve reizen in samenwerking met andere organisaties. De wePowder trip is een reis waar ultradiepe poeder en tree-skiën centraal staan. Een reis die jaar op jaar uitverkoopt! Daarnaast hebben we de Alaska heliskitrip waarbij we in Haines samen je stoutste dromen waar maken. Ten slotte kan je met onze catski groepsreizen je eerste freeride ervaring beleven. Zonder dat je al te ver moet reizen, zoek je de meest ultieme freeride locatie van Europa op!

Ons doel is die ultieme droomtrip te organiseren. Om dat waar te maken zijn wij op zoek gegaan naar de meest bijzondere locaties.

- Paul de Groot

Veelgemaakte misvattingen en vooroordelen over heliskiën

Als je het ooit met vrienden over (misschien wel onbereikbare) bucketlist doelen hebt gehad, dan is heliskiën vast en zeker onderwerp van gesprek geweest! Of niet soms? Om je te helpen je bucketlist af te strepen hebben we de meest voorkomende misvattingen en vooroordelen over heliski en -snowboarden voor je opgesomd.

 

“Moet ik uit de helikopter springen? Dat is voor mij te heftig!”

“Helaas” gebeurt dit alleen in films. De helikopter land gewoon en je stapt rustig uit. Sterker nog: het is zelfs verboden om uit de helikopter te springen.

 

“Helikopter skiën is veel te duur, je bent minimaal tienduizend(en) euro(’s) kwijt!”

Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Het is wellicht kostbaarder dan een normale wintersport naar de Alpen, maar dit is natuurlijk ook geen “normale” wintersport. Heliskiën is een onvergetelijk avontuur en toch veel bereikbaarder dan men denkt.

De kosten van deze wintersportreizen zijn logisch opgebouwd en alle prijzen zijn inclusief gidsen, veiligheidsmateriaal, lodges, eten en uiteraard het gebruik van de helikopter zelf.  Je kan bijvoorbeeld al vanaf € 3.000,- heliskiën bij CMH Revelstoke in Canada. Wil je precies weten wat de prijzen per locatie zijn? Bekijk onze bestemmingen of neem contact op.

View our locations

“Heliskiën is alleen voor de echte pro’s!”

Niet dus… Heli-skiën is werkelijk voor iedereen! Jong, oud, gevorderd of beginner. Ja, zelfs een beginner kan je met onze heliski reizen mee! Wist je dat onze jongste deelnemer 8 jaar oud was? De oudste was zelfs 85! Daarnaast hebben wij in samenwerking met de Mentelity Foundation van Bibian Mentel een prachtige reis georganiseerd voor lichamelijk beperkte skiërs en snowboarders. Heliskiën is niet per se op zoek gaan naar de meest steile afdalingen. Vaak zijn de hellingen waar jij skiet of snowboard niet steiler dan een rode of zwarte piste. Het kán uiteraard wel.. We bieden voldoende mogelijkheden om jezelf uit te dagen, bijvoorbeeld in Alaska. Maar het is echt geen standaard gegeven. Het gaat vooral om het prachtige ongerepte terrein en de perfecte sneeuwkwaliteit.

 

“Je super fit en atletisch zijn om te kunnen heliskiën of heliboarden”

Heliskiën is voor iedere fitte boarder of skiër waarbij technische vaardigheden in losse sneeuw of buckels helpen bij het plezier in de poeder. Het tempo wordt aangepast aan het niveau van de groep en je wordt altijd in een passende groep geplaatst. Zie het maar eens voor je… Met de hele familie of met jouw vriendengroep skiën of snowboarden door ongerepte gebieden, het kan gewoon!

“Het erg gevaarlijk vanwege lawines”

Met het grootste en meest professionele gidsenteam ter wereld ben je in goede handen. De organisaties waar Cloud9 Travel mee samenwerkt hebben allemaal een sneeuw en lawine risicomanagementsysteem. Hiermee worden het weer, de kwaliteit en structuur van de sneeuw en het lawinegevaar constant in de gaten gehouden. Met continue metingen in het veld word je veiligheid maximaal gewaarborgd.

 

“Losse vluchten of dagtrips zijn voordeliger”

Een heliski reis in een pakket boeken levert de meeste waarde voor je geld. Waarom? Omdat je in verhouding altijd duurder uit bent als je een losse vlucht boekt. Met onze heliski reizen ga je meerdere dagen op pad om te genieten van de beste spots met de leukste en gezelligste gidsen en groepen.

Bij je eerste vluchten ben je bezig met een algemene uitleg over de heli, safety procedure en natuurlijk het inskiën of inboarden. Je wil het gevoel krijgen (net zoals tijdens de wintersport), de groep leren kennen en optimaal gebruik maken van het gebied! Daar heb je simpelweg meer tijd voor nodig dan één dag!

View our locations

De helikopters en onze gidsen

De helikopters die gebruikt worden op onze locaties zijn een belangrijk onderdeel van de ultieme wintersportervaring die we voor je willen realiseren. Voor sommigen is het vliegen met de heli enkel de logistieke noodzaak om de exotische locaties bereiken. Echter, voor velen onder ons is de helikoptervlucht op zichzelf al een adembenemende ervaring! Jouw ervaring in de heli is dan ook niet zo gehaast als in ‘de films’, maar een beleving op zichzelf waar jij en je groep vol van mogen genieten.

 

Veiligheid van de helikopters

Het is voor ons van ongekend belang dat onze partners veiligheid voorop stellen. Niet alleen op de berg, maar ook in de lucht. De helikopters worden op locatie onderhouden door ingenieurs en vliegen enkel met de meest ervaren ‘mountain pilots’. Daarnaast werken onze partners uitsluitend samen met gerenommeerde organisaties in de helikopter industrie. Zij zorgen ervoor dat jij met een gerust hart de heli in kan stappen.

Onze gidsen

Veiligheid in de bergen is letterlijk van levensbelang. Daarom werken wij uitsluitend samen met de beste organisaties en de meest professionele gidsen. Dit merk je als je samen met de gidsen op pad gaat. Ze zetten, met hun jarenlange ervaring, veiligheid op één tijdens het skiën. Maar tegelijkertijd zorgen ze voor saamhorigheid en plezier met de groep. Het volledige plaatje wordt gerealiseerd! Deze teamspirit zie je ook terug in de hotels, waar je samen met de gidsen, piloten, receptioniste, masseurs en schoonmakers de dag breekt met een lekkere lunch of afsluit met een heerlijk diner.

Wist je dat de CMH Mountain Guides (Canada) door een 8-jarig certificatieproces gaan voordat ze officieel als gids mogen fungeren!?  

Dat geeft al een beetje aan wat de ervaring van onze gidsen is…  De heliski gidsen kennen de bergen op hun duimpje en hebben jaren aan ski-ervaring!  Daarnaast zijn ze getraind in:

  • Lawinerisico evaluaties & risicomanagement
  • Weeranalyses
  • EHBO

Ben je benieuwd naar de historie van één van onze partners? Bekijk dan deze video eens!

Overtuigd?

Heliskiën is dus een ervaring die jij van je bucketlist kan en mag afstrepen. Het is gewoon mogelijk! Een sport waarbij veiligheid voorop staat met top gidsen, zeer geavanceerde veiligheidssystemen en top-notch helikopters.

 

Het hoeft bovendien niet duur te zijn om vanuit jouw lodge in Alaska, Canada, Chili, Nieuw-Zeeland, IJsland, Groenland of tijdens het Catskiën in Macedonië de ultieme wintersport ervaring te beleven. Een belevenis waarbij je ook als minder ervaren boarder of skiër al mee kan doen of als echte freerider de meest exotische plekken ontdekt!

 

Wil je meer te weten komen over al onze locaties? Kijk dan verder of neem direct contact op.

View our locations