Heliskiën in Nieuw-Zeeland | Een Onvergetelijke Reis van Extase! C9T
Bestemming

Nieuw-Zeeland

Idyllisch landschap voor reislustige freeriders op zoek naar variatie.

Neem contact op

Waarom Nieuw-Zeeland?

Nieuw-Zeeland is bekend vanwege haar vele droomachtige landschappen. Het is één van meest geïsoleerde landen ter wereld en daardoor bevind je jezelf al gauw midden in haar adembenemende natuur. In de Nieuw-Zeelandse Alpen liggen zeventien pieken hoger dan 3000 meter! Hier ben je omringt door blauwe meren, zeldzame flora en fauna en uiteraard stralend witte bergtoppen. Door de gletsjerwerking zijn diepe dalen uitgesleten en opgevuld met water. Deze schitterende fjorden vormen de achtergrond van jouw freeride avontuur…

Voor wie?

Het heliski-terrein spreid zich wijds uit over de grootste bergketen van het Zuidereiland. Hierdoor hebben we ruime keuze in terrein. De afdalingen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Iedereen met een serieuze verslaving aan heliskiën, freeriden en het aangaan van nieuwe uidagingen kan in Nieuw Zeeland terecht! Onze lokale partner, Methven Heliski, streeft elke dag naar het behalen van het maximale aantal verticale meters. Je zal per dag dan ook minimaal 3000 hoogtemeters, van Methven tot Mount Cook, afdalen! Hoewel de dagen lang en intensief zijn, is dit avontuur niet uitsluitend voor experts bedoelt. Wanneer je zorgt voor sterke bovenbenen is dit een ‘once in a lifetime experience’ waar je voor 100% van zult genieten!

Gaan heliskiën was voor mij een droom! Eigenlijk is het in werkelijkheid nog beter dan in je dromen! Ik kan het moeilijk omschrijven wat een fantastisch gevoel het geeft, je moet het zelf een keer meegemaakt hebben. Het geluid van de heli, de poedersneeuw, alles er rond, het is gewoon af!

- Katrien Aerts

Testimonial Katrien Aerts

Heliski

Methven Heliski take off is gelegen aan Glenfalloch Station, een indrukwekkende locatie op slechts twee uur vanaf Christchurch. Methven Heliski heeft exclusief toegang tot het uitgestrekte en unieke terrein tussen de Arrowsmith en Ragged Ranges. Je vliegt rond in een Eurocopter BA, B2 of D2 variant. Tijdens de vluchten geniet je van prachtige vergezichten die reiken tot aan de Stille Oceaan en de Tasmaanse Zee… Je waant jezelf letterlijk in een andere wereld.

Veiligheid

Bij Methven staat veiligheid voorop. De maximale verdeling is één gids per vier tot vijf freeriders. De groep wordt nauwkeurig door de gids samengesteld. Elke gids zal de keuze van het terrein en de bijbehorende afdalingen laten afhangen van de wensen en de ervaring van de groep.

Christchurch, Nieuw-Zeeland

Christchurch is de grootste stad van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en ligt op slechts een kleine drie uur rijden van het heliski-centrum van Methven Heliski. Vanaf Glenfalloch Station duik je het ruigste en hoogste gebergte van het eiland in voor de meest memorabele freeride ervaringen. Je zal bochten zetten in de Arrowsmiths, een enorme bergketen met gletsjers en hoogtes van gemiddeld 2300m. Wie goed oplet heeft zelfs kans om sporen van de historische Maori-cultuur te ontwaren..

Terrein en sneeuwcondities

Methven Heliski is de dichtstbijzijnde heliski-locatie vanaf Christchurch. Het heli-skigebied, de Arrowsmiths, strekt zich uit over drie bergketens: de Arrowsmith, Ragged Range en de Palmer Range. Deze bergen vangen de sneeuw op uit elke winterse storm en beschikken daardoor over de meest consistente sneeuwcondities en de beste sneeuwkwaliteit van het land. Nergens in Nieuw-Zeeland zul je betere freeride omstandigheden aantreffen dan in het terrein van Methven Heliski!

Lodge

Methven Heliskiing vliegt al sinds 1986 vanaf Glenfalloch Station. Het kost slechts enkele minuten om vanaf de warme, comfortabele lodge naar de met verse poeder bedekte hellingen van de Arrowsmith Range te vliegen. Na een lange dag op de berg staan de gastheren van de lodge weer op je te wachten. Drink je biertje of lokale wijn terwijl je in één van de buitenzwembaden je spieren laat herstellen. De accommodatie bestaat uit twee grote huizen. Beide volledig gerenoveerd en met een prachtig uitzicht op het terrein waar jij elke dag je verse sporen trekt.

Reis naar Nieuw-Zeeland

Een langere vlucht dan die naar Nieuw-Zeeland kan bijna niet. Maar elk uur in het vliegtuig is de moeite meer dan waard wanneer je eenmaal uitgestapt bent op dit magische eiland. De reizen met Methven Heliski vinden plaats van juli tot en met september. Bij aankomst in Christchurch kunnen wij de transfer naar je accommodatie verzorgen. Uiteraard kunnen we je ook helpen met het boeken van vluchten en andere transfers.

Proud partner of

partner
×