Skiën in Chili | Heliskiën in het op één-na-hoogste gebergte! | C9T
Bestemming

Chili

All-in verse poeder experience met een duik in Chili’s bijzondere cultuur.

Neem contact op

Waarom Chili?

Hoe zou het zijn om in het één-na-hoogste gebergte van de wereld te heliskiën? De adembenemende Andes in Zuid-Amerika bieden een waanzinnige playground om met een exclusief gezelschap te genieten van eindeloze poedervelden! Het maritieme klimaat en bijbehorende stabiele weerpatronen zorgen voor veilige afdalingen over het ellenlange witte goud. Naast het heliskiën kun je uiteraard volop genieten van de lokale wijnen de fantastische Chileense keuken en cultuur.

Voor wie?

Het Chileense Andesgebergte is de hoogstgelegen locatie uit ons aanbod. Er wordt gevlogen tot ver boven de 4000 meter. Desalniettemin is het terrein erg toegankelijk. Het is ongelofelijk uitgestrekt, we hebben toegang tot meer dan een miljoen hectare aan verse sneeuw! De Andes is heel erg divers: grote vulkanen, glooiende gletsjers en hoge steile pieken met spannende couloirs behoren tot de mogelijke terreinen. De groepen zijn klein en je roteert met maximaal drie groepjes per helikopter.

Skiër die door de diepe sneeuw gaat in Chili

Welcome to paradise.

- Menno Boermans

Testimonial van Menno Boermans

Heliski

Vanaf begin juli tot eind september bieden we de meest exclusieve wintersport ooit aan in programma’s van drie of zes dagen. De helikopter stijgt op vanaf een boot, vanaf de veertiende verdieping van je hotel in Santiago of in één van de prachtig geleden lodges in de Maipo vallei (Cajon del Maipo). In Chili is alles mogelijk: van privé trip tot exclusieve groepen met niet meer dan vier gasten per groep. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Small Groups

Er wordt gevlogen met een Eurocopter B3. Dit type helikoper heeft een hoger bereik dan gebruikelijk; iets wat noodzakelijk is in dit extreem hoog gelegen terrein. In deze helikopter zijn vier zitplaatsen beschikbaar voor gasten, plus twee stoelen voor de piloot en de gids. Er zijn maximaal drie groepen van vier personen die per helikopter rouleren. Zo maak je veel meters en is er meer tijd en aandacht voor elke individuele freerider.

Veiligheid

Veiligheid staat bij ons altijd voorop. Wij werken uitsluitend met IFMGA/UIAGM gidsen met jarenlange ervaring in de Andes. Rodrigo en Joaquin, de oprichters van onze lokale partner Powder South, zijn al ruim vijftien jaar lang pioniers op het gebied van gidsen en het leiden van expedities.

Cajon del Maipo, Chili

De meeste trips worden georganiseerd vanuit de Maipo vallei, ofwel Cajon del Maipo. De prachtige vallei staat bekend om zijn imposante natuur met azuurblauwe meren, wilde dieren en witte pieken die schitteren op de achtergrond. Ook de wijnvelden zijn een bezienswaardigheid op zich. Vanuit deze vallei reis je diep het centrale deel van de Zuid-Amerikaanse Andes in, een van de meest uitgestrekte bergketens in de wereld. In het gedeelte waar Powder South actief is zijn geen skigebieden en dat maakt de afdalingen in deze pure natuur uniek!

Terrein en sneeuwcondities

De ligging van de bergen ten opzichte van de zee zorgt voor gunstige sneeuwcondities. Dankzij de hoogte koelt de sneeuw goed af waardoor het sneeuwdek droog en licht blijft. Er wordt doorgaans geskied tussen de 2500 en 4500 meter over grote flanken met adembenemende uitzichten.

 

Het meest unieke van heliskiën in Chili, is dat er ‘first descents’ gemaakt kunnen worden. Kun je voorstellen dat je de allereerste persoon ooit bent die een bepaalde afdaling doet? Nee, wij tot voor kort ook niet.. Het begrip ‘exclusief’ krijgt hier pas ècht betekenis!

Lodge

Alle lodges uit ons aanbod zijn high end, luxe en goed verzorgd. De meeste lodges liggen tussen de zonnige wijnvelden en zijn aan alle kanten omgeven door het adembenemende hooggebergte. Wanneer je terugkomt van een dag in de poeder kun je heerlijk ontspannen in de spa, voor de open haard of buiten bij de barbecue. De Chileense chefs weten precies wat ze moeten bereiden zodat jij weer kan opladen voor een nieuwe dag in de sneeuw.

Reis naar Chili

Ondanks het feit dat Chili letterlijk aan de andere kant van de wereld ligt, is het een van de meest eenvoudige reizen uit ons aanbod. Met een directe vlucht van Amsterdam naar Santiago land je ’s ochtends waarna je direct wordt opgehaald door onze transfer service. Met een mooie en indrukwekkende tocht door het binnenland ben je binnen vier uur bij de lodge van jouw bestemming.

Proud partner of

partner
×