5 dagen steep and deep Heliskiën in Canada | Cloud9 Travel
4 t/m 9 januari 2022

Steep and deep heliskitrip

Een heliskitrip met Nederlanders en Belgen. Ultieme powder -en treeruns in Canada

Neem contact op
Favorites Steep and deep heliskitrip 2022

Steep and deep heliskitrip 2022

“More is more”, een uitspraak die perfect past bij de Monashees. Meer treeruns, langere runs, meer gasten en veel meer Pillows! De overtreffende trap van alles betreffende treeskiing op deze aarde.

Deze 9de editie van de Canada heliskitrip gaan we weer nieuw terrein ontdekken. We zoeken het noordelijker en rijden vanuit Revelstoke naar het paradijs van de Monashee Mountain range. Dit terrein kenmerkt zich door letterlijk de aller langste treeruns in combinatie met perfecte sneeuwcondities. De hellingen met oneindig veel speelse terreinvormen nodigen uit om te vliegen door en over de lichte poeder.

Een unieke trip met Nederlanders en Belgen in één van de mooiste heliskigebieden ter wereld. Gedurende 4 t/m 9 januari 2022 gaan we vijf dagen lang volop skiën en boarden. Dit beloofd een magische week te worden!

Dit was de mooiste en dikste week snowboarden ooit. Iedere dag vijftig centimeter koude verse poeder en een heli die voor de lodge stond te wachten. Wát een week! Lees hier mijn hele verhaal.

- Meteo Morris

CMH Monashees

Bij CMH betaal je niet voor de tijd die je in de heli zit, maar voor het aantal verticale meters dat je skiet of board. Er is maar liefst 21.780 verticale meter te verspreiden over de 5 dagen dat je er bent. Daarnaast is de lodge fantastisch met een gym, sauna en buiten jacuzzi.

De oeroude, natuurlijk- ruimtelijke wouden in het Monashee gebied zijn verantwoordelijk voor de naam ‘Tree Skiers paradise’. Naast het beste tree skiing ter wereld wordt de Monashees ook bewonderd om haar vele steile afdalingen. De Monashees biedt samen met Galena waarschijnlijk het meest uitdagende skiën van alle CMH gebieden aan. De meeste gasten bestaan uit ervaren heliskiërs die elders in de snelste groepen skiën.

Firsttime heliskiërs zijn welkom, mits ze van lange, steile en uitdagende bosafdalingen op een hoog tempo houden. Samen gaan we er in 2021 dus weer een geweldige trip van te maken! Ga jij mee?

Hoewel ik al op heel veel plekken op de wereld geskied heb, ski ik met CMH de beste poeder. En niet één keer, maar ieder jaar opnieuw. Het is een bucketlist trip die je ieder jaar weer terugzet op de lijst. Lees hier mijn hele verhaal.

- Arjen