5 dagen steep and deep Heliskiën in Canada | Cloud9 Travel
15 t/m 20 december 2022

Steep and deep heliskitrip

Een heliskitrip met Nederlanders en Belgen. Ultieme treeruns in Canada

Neem contact op
Favorites Steep and deep heliskitrip ’22/’23

Steep and deep heliskitrip '22/'23

De meest afgelegen, maar toch makkelijk toegankelijke lodge in het programma, CMH Adamants. Spectaculaire alpine afdalingen is waar deze locatie om bekend staat.

Deze 10de editie van de Canada heliskitrip gaan we weer nieuw terrein ontdekken. We hebben gekozen voor een week waarin er meer afdalingen gemaakt kunnen worden in kleinere groepen. Bij de Adamants wordt gebruik gemaakt van A-star helikopters waar je met 4 personen in zal zitten.

Een unieke trip met Nederlanders en Belgen in één van de mooiste heliskigebieden ter wereld. 15 t/m 20 december 2022 gaan we vijf dagen lang volop skiën en boarden. Dit beloofd een magische week te worden.

Waarom heliskiën in Canada?

In Canada valt er gemiddeld maar liefst achttien meter poedersneeuw per winter! Al sinds 2007 hebben wij een partnerschap met Canadian Mountain Holidays (CMH). CMH is het oudste en meest ervaren heliski bedrijf ter wereld! Ze zorgen er al ruim vijftig jaar voor dat elk heliski-avontuur aan al je verwachtingen voldoet.

Vanuit je slaapkamer in de lodge heb je direct toegang tot de beste freeride locaties ter wereld. Elke vlucht met de helikopter geeft je niet alleen een adembenemend uitzicht over de indrukwekkende Canadese bergketens, maar ook over dat prachtig witte poederveld waar jij samen met de andere ‘lucky few’ je afdalingen zal maken.

Veiligheid

Bij Cloud9 Travel en CMH gaan we verder dan de minimale veiligheidseisen en nemen we altijd extra voorzorgsmaatregelen om de veiligheid van al onze gasten te garanderen. Een gids van CMH heeft gemiddeld veertien jaar ervaring in zijn vakgebied en iedere groep heeft minimaal één (ACMG/IFMGA) gecertificeerde gids die de groep leidt. CMH werkt samen met Alpine Helicopters. Zij zijn koploper in de helikopterindustrie als het gaat om veiligheidsvoorschriften. De helikopters bij CMH worden gevlogen door de beste piloten die thuis zijn in de Columbian Mountains.

Dit was de mooiste en dikste week snowboarden ooit. Iedere dag vijftig centimeter koude verse poeder en een heli die voor de lodge stond te wachten. Wát een week! Lees hier mijn hele verhaal.

- Meteo Morris

CMH Adamants

Bij CMH betaal je niet voor de tijd die je in de heli zit, je betaalt voor het aantal verticale geskiede meters. Er is 21.780 verticale meter inbegrepen in de trip. Met de A-star helikopters ben je met een kleine groep onderweg, dit zorgt voor een grote kans dat er meer meters gemaakt kunnen worden. Daarnaast is de lodge fantastisch met een gym, sauna en buiten jacuzzi.

Bij CMH Adamants zijn er gemiddeld het minst aantal downdays in de hele wereld. In december valt er erg veel sneeuw, waardoor er diepe poederruns gemaakt worden. Tijdens de trip zullen we op zoek gaan naar gave treeruns.

Firsttime heliskiërs zijn welkom, mits ze van lange, steile en uitdagende bosafdalingen op een hoog tempo houden. Samen gaan we er in 2022 dus weer een geweldige trip van te maken! Ga jij mee?

Hoewel ik al op heel veel plekken op de wereld geskied heb, ski ik met CMH de beste poeder. En niet één keer, maar ieder jaar opnieuw. Het is een bucketlist trip die je ieder jaar weer terugzet op de lijst. Lees hier mijn hele verhaal.

- Arjen