Heliskiën in Alaska | Bekijk de Ultieme Droomreis! | Cloud9 Travel
Bestemming

Alaska

Grenzen verleggen op de meest extreme offpiste locatie van de wereld.

Neem contact op

Waarom Alaska?

Als je ècht droomt van de meest indrukwekkende lijnen tijdens het heliskiën, dan moet Haines in Alaska jouw volgende bestemming zijn! De grootste filmproducties worden in Haines opgenomen en je vindt er de meest imposante afdalingen. Een freerider voelt zich pas ècht thuis in Alaska.

Cloud9 Travel biedt exclusieve heliski trips aan vanuit drie strategisch gelegen heliplatforms Mile 10, Mile 26 en Mile 33. Het heliski-gebied strekt zich uit vanaf de kust tot aan de grens met British Columbia en Yukon. We hebben keuze uit een oppervlakte van ruim veertig vierkante kilometer!

Voor wie?

Alaska’s reputatie liegt niet. Hier ligt het meest steile en technische terrein van de wereld. Dankzij het maritieme klimaat blijft de sneeuw beter plakken op de berg en is de sneeuwkwaliteit ongeëvenaard. Bovendien hebben veel afdalingen een prachtig uitzicht op zee en op de peninsula waar Haines gelegen is.

Vanwege dit indrukwekkende gebied, is het belangrijk dat je jezelf comfortabel voelt in steil terrein en dus een gevorderd ski- of snowboardniveau bezit. Maar niets gevreesd, de gidsen plannen afdalingen gebaseerd op het niveau van de groep. Ze zullen je langzaam maar zeker naar de ultieme spots brengen die binnen de mogelijkheden van de groep liggen: van zacht glooiende hellingen tot pittige steeps.

Gaan heliskiën was voor mij een droom! Eigenlijk is het in werkelijkheid nog beter dan in je dromen! Ik kan het moeilijk omschrijven wat een fantastisch gevoel het geeft, je moet het zelf een keer meegemaakt hebben. Het geluid van de heli, de poedersneeuw, alles er omheen, het is gewoon af!

- Katrien Aerts, ex-olympiër

Testimonial Katrien Aerts

Heliski

Deze reis is wekelijks te boeken van midden februari tot midden april. Alles wordt tot in de puntjes verzorgd. Je wordt opgehaald vanaf het vliegveld en afgezet bij de lodge in Haines. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan er in de geboekte week maximaal zes dagen geskied of gesnowboard worden. Het pakket is inclusief één uur absolute vliegtijd, wat gelijk staat aan ca. 20 tot 24 drops. Als je dan nog steeds geen verzuurde bovenbenen hebt kun je nog extra vliegtijd bijboeken. Mits de weersomstandigheden dit toelaten.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Small groups

De Small Group heliski-programma’s zijn speciaal ontworpen voor groepen van vier freeriders plus een gids. Je kan deze trip samen met je vrienden boeken, maar ook alleen. In dat laatste geval wordt je ingedeeld in een groep van vergelijkbaar niveau. In kleinere groepen wordt er nog meer aandacht besteed aan het matchen van het niveau van de gasten. Hierdoor kan iedereen het meeste uit zijn of haar trip halen. Er zijn te allen tijde maximaal acht groepen, ondersteund door twee A-Star helikopters. Op deze waanzinnig exclusieve manier van heliskiën maak je optimaal gebruik van het beschikbare terrein!

Veiligheid

Onze partner organisatie SEABA gaat een stap verder dan de minimale veiligheidseisen en de gidsen werken hard om hun kennis en vaardigheden continu bij te schaven. Zo zijn ze gids in andere gebieden wanneer het seizoen in Alaska voorbij is. Zo houden ze hun huidige certificaten en halen ze nieuwe. De gidsen waar we mee samenwerken hebben verschillende professionele achtergronden, maar ze hebben één ding gemeen: ze streven er allemaal naar om de beste te zijn in wat ze doen.

De gids die met jou op pad gaat:

  • stelt veiligheid voorop en herkent situaties en omgevingsfactoren die zouden kunnen leiden tot ongelukken.
  • volgt cursussen waarmee hij zijn vaardigheden verbeterd en zijn kennis over protocollen en procedures in de industrie up-to-date houdt.
  • voldoet aan de US HELI Guide-eisen. De meesten zijn AMGA-gecertificeerd en de internationale gidsen zijn IFMGA-gecertificeerd.
  • heeft minimaal vijf jaar ervaring als heliski-gids in Alaska en een level 3 lawine-certificaat.

Haines, Alaska

Het ruige havenstadje Haines ligt op een prachtig schiereiland omringd door besneeuwde bergtoppen. Het is vooral bekend om zijn zeearenden, zalmen en de populaire serie Gold Rush op Discovery Channel. Daarnaast heeft Haines een rijke historie op het gebied van ski- en snowboardfilms. De mooiste beelden, met freeride legendes als Jeremy Jones en Shane McKonkey, zijn in dit steile en haast onbegaanbare terrein geschoten. Eenieder die één van deze films gezien heeft zal het beamen: dit is ‘freeride heaven’, dit is Cloud9 Travel!

Terrein en sneeuwcondities

In Haines word je omringd door het hoogste kustgebergte ter wereld. De Fairweather Range reikt met toppen wel tot 4671 meter hoogte en de Saint Elias Mountains gaat zelfs tot 5489 meter! Wanneer de bittere kou uit het noorden de relatieve warmte van de oceaan ontmoet gebeurt er iets magisch in de atmosfeer: de vochtigheid die zich inlands verplaatst verandert in solide poedersneeuw die kwalitatief ongeëvenaard is. Het gevolg van deze arctische en maritieme invloeden is dat de ‘steeps’ in Haines een stabiel sneeuwdek kennen.

Lodge

In het hart van Haines ligt de bescheiden lodge die Cloud9 Travel in de boeking heeft opgenomen. Een comfortabel verblijf met een ontspannen sfeer. De bar en het restaurant zijn het trefpunt voor alle freeriders die na een fantastische dag met een glimlach op hun gezicht de dag nabespreken. Met een lokaal biertje in je hand kun je natuurlijk ook de rust op het terras opzoeken en van het uitzicht over zee en de rondcirkelende adelaars genieten.

Reis naar Alaska

Om bij deze unieke locatie te komen ben je minimaal anderhalve dag onderweg. Haines ligt in een uithoek van de Verenigde Staten die vanuit Nederland niet met een directe vlucht te bereiken is. De twee meest voor de hand liggende reismogelijkheden zijn vliegen naar Canada en met de auto de grens over rijden, of vliegen naar het Noordwesten van de Verenigde Staten en vanuit daar met een klein vliegtuigje doorreizen. We geven je graag een gedetailleerd reisadvies. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze trip!

Op basis van de details van je trip geven we je graag een uitgebreid reisadvies.

Proud partner of

partner
×