The Powder Highway | Maak een roadtrip door Canada! | Cloud9 Travel
Bestemmingen

Canada 'The Powder Highway'

Vind je eigen weg door de poeder naar de authentieke dorpjes en Canadese skigebieden

Neem contact op

Wat is The Powder Highway?

Ontdek de Canadese skigebieden in het westen van de Columbian Mountains met een SUV. Maak een roadtrip met vrienden en familie langs de mooiste en sneeuwrijkste plekken van heel British Columbia en volg de Powder Highway. Bezoek de authentieke dorpjes zoals Nelson, Nakusp en Revelstoke en dompel je onder in de Canadese cultuur. Negen dagen lang rondrijden, skiën op de mooiste locaties, overnachten in de gezellige accommodaties en genieten van de verse sneeuw. Ga zelf op avontuur en geniet van de vrijheid langs de Powder Highway.

Een Roadtrip door British Columbia

Ontdek tijdens een 9-daagse roadtrip de ongerepte bergen van Canada. Je landt aan het einde van de middag in Kelowna en haalt hier de SUV op waarmee je The Powder Highway gaat bedwingen. Je overnacht in een hotel vlakbij het vliegveld en vanuit hier rij je de volgende dag vroeg naar het Red Mountain Skiresort om de jetlag van je af te schudden. Na het skiën rij je door naar het gezellige stadje Nelson. De volgende twee dagen ga je skiën in het Whitewater skiresort en zoek je tijdens elke run de poedersneeuw op. Op dag vijf vervolg je je weg naar het poedermekka van Canada, Revelstoke. Tussendoor kan je heerlijk ontspannen in één van de vele hot springs rondom Nakusp. In Revelstoke valt er gemiddeld tussen de 18 en 24 meter sneeuw per jaar! Hier kan je skiën in het skigebied, maak een avontuurlijke tocht met sneeuwscooters of ga één of meerdere dagen heliskiën in het heliski-capital van Canada.

Hoewel ik al op heel veel plekken op de wereld geskied heb, ski ik in Canada de beste poeder. En niet één keer, maar ieder jaar opnieuw. Het is een bucketlist trip die je ieder jaar weer terugzet op de lijst.

- Arjen de Graaf - oprichter wePowder

Testimonial Arjen wePowder

Voor wie is The Powder Highway?

The Powder Highway is voor iedereen die op zoek is naar lichte, Canadese poeder, de avontuurlijke winter van British Columbia wilt ontdekken en zichzelf wil onderdompelen in de Canadese cultuur. Je maakt een roadtrip langs authentieke dorpjes en funky stadjes op zoek naar de beste afdalingen en beste sneeuw in de skigebieden Red Mountain, Whitewater en Revelstoke. Of je nu met je vrienden en familie gaat, liever alleen reist of wilt aansluiten bij een groep, voor iedereen is er een passende Powder Highway.

Heliskiën tijdens The Powder Highway?

Staat heliskiën op jouw bucketlist? Dan ben je perfect op je plek in Canada. Diep in de Canadese wildernis ski en snowboard je door eeuwenoude bossen en weidse velden waar de verse sneeuw zich gedurende de winter maar blijft opstapelen. in Revelstoke, het heliski-mekka van de wereld, is het mogelijk om één of meerdere dagen te gaan heliskiën. Er valt hier maar liefst gemiddeld achttien meter poedersneeuw per winter!

Op een normale heliski dag ski je tussen de 5 en 10 runs. Het heliskigebied bevindt zich overal om Revelstoke heen, het meest perfecte bergstadje van Noord-Amerika. Gebouwd in het hart waar de diepste poeder valt en waar Revelstoke epische dagen met beruchte nachten combineert. Neem  met ons op voor de mogelijkheden en wij passen het programma graag aan op jullie wensen.

Skigebieden

Als je de Powder Highway volgt, kom je langs meerdere skigebieden in British Columbia. Wij hebben de drie leukste en mooiste skigebieden met de meeste sneeuw voor je uitgekozen! Het Red Mountain skiresort in Rossland is je eerste stop en heeft net als de andere skigebieden in British Columbia een reputatie op het gebied van lichte en droge poeder. Het skigebied is één van de oudste skigebieden in Noord-Amerika en staat bekend om zijn vele uitdagende afdalingen voor gemiddelde en expert skiërs en snowboarders.

Het Whitewater skiresort vlakbij Nelson is je tweede stop. Hier vind je veel treeruns en steile afdalingen. Slechts 20% van de afdalingen is voor beginners terwijl 40% voor de gemiddelde skiër en boarders is en de overige 40% voor de gevorderde skiërs en boarders. Het derde skigebied tijdens de Powder Highway is het Revelstoke Mountain skiresort. Revelstoke ligt midden in British Columbia en wordt gezien als heliski hoofdstad ter wereld. Met gemiddeld een verbluffende 18 meter sneeuw per seizoen in Revelstoke voor elke poederliefhebber een droom. Revelstoke heeft tevens de langste verticale afdaling van heel Noord-Amerika!

Overnachtingen

Tijdens de Powder Highway kom je langs verschillende authentieke Canadese dorpjes. Je vliegt naar Kelowna, midden in British Columbia en het thuis van het ijshockeyteam de ‘Kelowna Rockets’. Via Rossland rij je de volgende dag naar Nelson. Het funky stadje ligt aan het Kootenay meer, midden in de Selkirk Mountains. Wat 100 jaar geleden als mijndorp is begonnen, is nu een levendig bergdorpje met cozy restaurants en vele kleine winkeltjes in de historische Baker Street.

Via Nakusp rij je door naar Revelstoke. Tijd om te relaxen! Nakusp staat bekend om zijn hot springs. Je vind ze vrij in de natuur of in één van de hot springs resorts. Dit kan je goed gebruiken voordat je Revelstoke betreedt. Hier vind je de beste poedersneeuw en een levendig stadje met rockin’ bars.

 
Vlucht en reis naar Canada

Vanuit Nederland of België kan je gemakkelijk naar Kelowna vliegen. Je vliegt met één overstap via Calgary of Vancouver. De heenvlucht vertrekt aan het begin van de middag en je komt aan het einde van de middag in Canada aan. Na een lange vlucht en een tijdsverschil van negen uur is je hotel vlakbij het vliegveld zodat je uitgerust de volgende dag aan de Powder Highway kunt beginnen.

De terugvlucht vertrekt rond het middaguur. Je komt de volgende dag in de ochtend aan in Europa. De vluchten zijn niet inbegrepen in het pakket maar wij helpen je graag met het vinden van een goede vlucht.

Programma op maat & boeken

Wil je liever een kortere of juist langere reis boeken, één of meerdere dagen heliskiën, sneeuwscooteren of andere skigebieden bezoeken? Het programma kan volledig op jullie wensen aangepast worden. Neem contact met ons op voor de vele mogelijkheden die er zijn om het beste uit jouw Powder Highway te halen.

Ervaring heeft geleerd dat er toch een hele hoop vragen zijn bij het boeken van een trip naar Canada. Er valt namelijk nog veel meer te vertellen dan wat er op onze website staat. Wij komen dus graag in contact met je, telefonisch of op één van onze informatieavonden. Zo komen wij al jou wensen te weten en is het gemakkelijker een “custom” passende trip voor je samen te stellen. Je kunt je ook laten terugbellen door ons op een door jou gekozen gewenste moment!

×